Leírás
A dél-amerikai Amazonas régióból származó camu camu egy bokor. amely vadon végigfut az ártéri síkságon és rendkívül árvíz toleráns. A gyümölcs egy vöröses-bíbor bogyó. magas C-vitamin tartalommal. A camu camu bogyó számos egyéb antioxidánst és esszenciális antioxidánst tartalmaz. A camu camu bogyót az édességek ízesítésére szánt hagyományos étrendben – italokban és konzervekben – is használják. de magas tápanyagtartalma miatt egyre inkább táplálékkiegészítőként alkalmazzák. A legjobb minőség érdekében választott nyers camu camu bio bogyókat tiszta vízben tisztítják. szárítják. majd finomra őrlik.
A bogyókat szüretkor azonnal csónakokra rakják és lefagyasztják. hogy tápanyagait a lehető legteljesebb mértékben megőrizve jusson el a fogyasztókig. Gyümölcse több természetes formában előforduló C-vitamint tartalmaz. mint bármely más ismert növény a világon (100 g gyümölcsben kb. 2 g C-vitamin található). Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. jelentős mennyiségű aminosavat (szerint. valint és leucint). béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz. A C- vitaminon kívül aminosavakat. béta-karotint. rostokat. kalciumot. káliumot. foszfort és vasat is tartalmaz. A többi szupertáplálékhoz hasonlóan a camu camu is sokféle jótékony hatással bír: segíthet többek között a vírusok elleni harcban. herpeszek. afta. övsömör esetén gyorsíthatja a gyógyulást illetve a tünetek visszahúzódását. Ezen kívül ismert még immunerősítő. ínyvédő hatásáról. használják asztma estén.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.