Kategóriák
Cikkszám : WBPR-22356 Kategória :

ElektronyK+ elektrolit italpor 1000mg Kálium / napi adag, 322g

11971 Ft

25 készleten

Leírás

Az ElektronyK+ elektrolit por , ásványi anyagok és nyomelemek bevitelét biztosító étrend-kiegészítő italpor.
Kevés vízben kell elkeverni majd meginni. A limonádéhoz hasonló , citromos, savanykás íze van.

Ez a termék 45 napra elegendő adagot tartalmaz.

Az ásványi anyagok és a nyomelemek, a legfontosabb mikrotápanyagok az emberi szervezet számára.
A Mannavita Elektrolit por napi 1000 mg kálium bevitelét biztosítja kálium citrátból , azaz az egyik legjobban felszívódó kálium fajtából.
A kálium mellett, tartalmaz magnéziumot , kalciumot és nátriumot is kisebb dózisban.
Az ásványi anyagokon túl, nagy dózis bevitelét biztosítja a legfontosabb nyomelemekből : cink, jód, réz, szelén, króm, mangán.
Az ELEKTRONYK+ napi adagja az alábbi mennyiségeket tartalmazza:
 Kálium (citrát)
 1000mg (50%)  Magnézium (citrát)
 120mg (32%)  Kalcium (algából)
 75mg (9%)  Nátrium (NaCl)
 10,2 mg (*) Cink (glükonát) 24 mg (240%) Réz (glükonát) 3 mg (300%) Szelén (L-szeleno-metionin) 100 µg (182%) Króm (pikolinát) 100 µg (250%) Mangán (glükonát) 3 mg (150%) Jód (algából) 120 µg (80%) Kelp alga 171,4 mg (*) Litothamnium alga 263,2 mg (*)
*NRV: Napi beviteli referencia érték %-a (felnőttek esetében). | * Nem áll rendelkezésre adat.

Az ELEKTRONYK+ elektrolit italpor, ezen kívül tartalmaz kelp és l itothamnium algát is. Ez a két alga, magas nyomelem tartalmukról ismertek és olyan további ritka ásványokat és nyomelemeket is tartalmaznak, mint a molibdén , bór , germánium , fluor , kobalt , erbium , europium , gallium és berillium .
Alkalmazása :
2-3 dl vízben (a legjobb a desztillált víz), vagy narancslében keverjük el 1 adagoló kanálnyit – ez kb. 7,2 gramm -, és igyuk meg.

Ideális beviteli időpontok:

Étkezések után 1-2 órával
Étkezések előtt 1-2 órával
Lefekvés előtt
Edzések után azonnal

Az EFSA, azaz az által engedélyezett állítások az elektrolit italporban lévő hatóanyagokról:

A kálium és a magnézium hozzájárulnak az idegrendszer normális működéséhez.
A kálium és a magnézium hozzájárulnak az izmok normális működéséhez.
A kálium hozzájárul a normális vérnyomás fenntartásához.
A magnézium hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez.
A magnézium hozzájárul az elektrolit egyensúly fenntartásához.
A magnézium hozzájárul a normális energiatermelő anyagcseréhez.
A magnézium hozzájárul a normális fehérjeszintézishez.
A magnézium hozzájárul a normális mentális működéshez.
A cink hozzájárul a normális DNS-szintézishez, a zsírsavak normális anyagcseréjéhez, az A-vitamin normális metabolizmusához, a normális fehérjeszintézishez, a normális csontok, haj és körmök fenntartásához.
A cink hozzájárul a normális sav-bázis anyagcseréhez, szénhidrát-anyagcseréhez, a normális termékenységhez és szaporodáshoz és a normális kognitív funkciók működéséhez.
A cink hozzájárul a normális látás fenntartásához, az immunrendszer normális működéséhez, a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez és szerepe van a sejtosztódás folyamatában is.
A szelén hozzájárul a normális sperma-termelődéshez, a normális haj és körmök fenntartásához, az immunrendszer és a pajzsmirigy normális működéséhez, illetve a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

A króm hozzájárul a normál makrotápanyag anyagcseréhez és a normális vércukorszint fenntartásához.

A mangán hozzájárul a normális energiatermelő anyagcseréhez, a normális csontok fenntartásához, a kötőszövet normális képződéséhez és a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

Az ElektronyK+ italpor tárolása:

Az italpor nagyon kevés csomósodást gátló anyagot tartalmaz, csupán annyit, hogy a gyártás során a gépek be tudják adagolni a port a tégelybe.
A csomósodás megelőzéséhez, tárolja jól lezárt kupakkal , száraz helyen.

A termék, a kupak alatt, biztonsági záró fóliával van ellátva, ami gátolja a termék felbontása előtti csomósodást.

A csomagolás belsejében egy nedvszívó tasakot is talál. Ezt hagyja a porban, ez is csökkenti a csomósodás esélyeit.
A csomósodás természetes folyamat. Ha a por becsomósodik , minőségéből semmit sem veszít .
Csomósodás esetén, kanállal törje össze a keményebb darabokat.
A terméket ne tegye ki napfénynek vagy erős hőnek.
Nem kell hűtőben tárolni.

OGYÉI notifikációs szám: 26781/2021
Az elektrolit por fogyasztása , az alábbi esetekben fokozottan ajánlott:
Magas Stressz szint, Mellékvese alulműködés
A stressz alatt termelődő kortizol hormon, nagy mennyiségben használja a káliumot és más ásványi anyagokat is.
A kálium beviteléve, jelentős mértékben támogathatjuk a mellékvesénk működését, ami jobb stressztűrő képességet, és magasabb energia szintet eredményez (a megfelelő nátrium szinttel együtt).
Magas Inzulin szint, Inzulin rezisztencia
A cukor anyagcserénk nagy mértékben használja a káliumot. Minden egyes glükóz azaz cukor molekula tárolásához, egy darab kálium ionra van szükség.
Ha nincs elegendő kálium, a cukor nem tud eltárolódni rendesen, így zsír lesz belőle – zsírként tárolja el a testünk -, azaz a hosszútávon alacsony kálium szint, hozzájárul a súly felesleg kialakulásához. A megfelelő kálium szint, jobb cukor anyagcserét eredményez, javít az inzulin működésén a szervezetünkben.
Magas vérnyomás
A vízhajtók szedése ásványi anyag hiányt, de főként kálium hiányt okoz, így a pótlása egy jó ötlet.
A kálium a magnéziummal együtt, hozzájárulnak a normális vérnyomás fenntartásához. Segítenek a vérnyomás csökkentésben, magas vérnyomás esetén.
Gyenge gyomorsav, Bél és Gyomor gondok
A gyomorban, a hidrogén-kálium pumpa hozza létre a gyomorsavat. Ha alacsony a kálium szint, nem termelődik elegendő gyomorsav, ami hosszútávon a gyomorsav gyengülését – lúgos irányba való elmozdulását – eredményezi. Ennek hatása egy későbbi fázisban, a gyenge emésztés, azaz az ételek nem bomlanak le megfelelően a gyomorban, ami később mindenféle emésztőrendszeri problémához vezet.
Ketogén és más Low carb diéták
A ketogén diéta alatt – főként az átállás időszakában – rengeteg ásványi anyag, főként kálium és magnézium távozik a szervezetünkből.
A pótlásuk elengedhetetlen, a Keto Flu – azaz keto influenzának – nevezett jelenség elkerüléséhez.
Rheumatoid Arthritis
RA esetén, mindíg nagyon alacsony a kálium szint a testben. Nagyobb mennyiségű kálium bevitele, zöld színű zöldségekkel és elektrolit italporral, segíthet a tünetek mérséklésében.
Edzések után, előtt
Az edzések – futás, kerékpározás, súlyzózás – rengeteg elektrolit távozik a testünkből illetve rengeteg elektrolitot, ásványi anyagot és nyomelemet használ fel a testünk.
A pótlásuk edzések alatt
A kálium jelentősége
A káliumból 2000 miligramm azaz 2 gramm a napi javasolt ALAP mennyiség felnőttek részére, az Európai, a hazai és azt Amerika hatóságok által.
Ez kb. azt jelenti, hogy majdnem annyi kálium kell a testünk számára naponta, mint ami az összes többi vitaminból és ásványi anyagból együttvéve.
Tudjuk, hogy ezek az értékek alulértékeltek , így mindegyik vitaminból, ásványi anyagokból és nyomelemből sokkal többre van szükségünk, tehát a valódi kálium szükségletünk is ennél sokkal több. Egy stressznek kitett, sok szénhidrátot fogyasztó embernek, bőven 3-4 ezer miligram felett van a napi kálium igénye.
Az Egyesült államok élelmiszer és gyógyszerfelügyeleti hatósága az FDA által javasolt napi kálium szükséglet felnőttek részére, 4700 miligram , tehát az európai javasoltnak több mint a kétszerese.
A kálium és a nátrium egyensúlya
Ha adott nátrium mennyiség van a testünkben, akkor ahhoz képeset, kb. négyszer több kálium kell hogy jelen legyen.
Ehhez fontos azt is tudni, hogy a nátriumot a testünk sokkal könnyebben megtartja , míg a káliumot kevésbé, tehát a kálium könnyebben ürül.
Azaz valójában nem négyszer több kell legyen a kálium bevitelünk, hanem a gyorsabb ürülése , felhasználódása miatt, akár ennek a duplája, azaz nyolcszor több , a nátriumhoz képest, amit ugye a test könnyebben megtart , nem ürül ki olyan gyorsan.
Sejtjeink apró energia termelő egységek, amelyek nátrium és a kálium segítségével energiát hoznak létre. Ami ténylegesen az energiát létrehozza, az a sejten belüli és sejten kívüli kálium és nátrium koncentráció . A sejten kívül 98%-ban nátrium van, míg a sejten belül 98%-ban kálium.
Amikor labor vérvizsgálatot végeznek, akkor a vérben csak a sejten kívüli részt vizsgálják, tehát azt nem nézik, hogy mi van a sejteken belül . Léteznek persze ilyen vizsgálat is, de az drágább és bonyolultabb.
Tehát a normál vérkép vizsgálatnál, nem látjuk tisztán azt, hogy mi zajlik a sejteken belül, nem látjuk tisztán a sejten belüli kálium mennyiségét, ezért ha azt szeretnénk meghatározni, hogy vajon kell-e nekünk káliumot pótolni, ezt csak úgy tudjuk megtenni, hogy a tüneteinkre hagyatkozunk.
A kálium hiány 10 leggyakoribb tünete:
Cukor iránti vágy, Folyamatosan kívánjuk az édeset
Ödéma , Víz felhalmozódás: a súlyfelesleg többsége víz felhalmozódás
Magas vérnyomás : 10-ből 9 esetben magas vérnyomás esetén, alacsony a kálium szint
Fáradékonyság , Alacsony energia szint: mert a nátrium-kálium pumpa nem működik rendesen, nem termel elegendő energiát, így nem jutnak be a tápanyagok a sejtekbe.
Nehezen megyünk fel a lépcsőn
Izomgörcsök
Szívritmus zavar
Székrekedés: a legtöbb székrekedéses esetén alatt, alacsony a kálium és a magnézium szint
Álmatlanság, Szorongás , Pánik
Agyi köd

Figyelmeztetések: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Gyermekek elől elzárva tartandó.
Összetevők: kálium-citrát, savanyúságot szabályozó anyagok (citromsav, almasav), magnézium-citrát, aroma (citrom), vörösalga kivonat (Litothamnium coralloides, Aquamin TG), cink-glükonát, barnamoszat kivonat (PureSea Natural Organic), édesítőszer (szteviol-glikozidok, sztívia levél kivonatból), mangán-glükonát, nátrium-klorid, réz-glükonát, L-szeleno-metionin, króm-pikolinát, tömegnövelő szerek (kalcium-foszfát, kukoricakeményítő).

További információk

Tömeg 0,416 kg
Méretek 11 × 9 × 9 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ElektronyK+ elektrolit italpor 1000mg Kálium / napi adag, 322g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a termékek is érdekelhetnek

Feliratkozás

Szeretnél értesülni a legújabb termékekről és akciókról? Íratkozz fel a hírlevelünkre